torsdag 6 januari 2011

God fortsättning!

Då var vi äntligen tillbaka igen! Det har varit så fullt upp att matte helt har bojkottat att hjälpa oss att skriva :(
Sedan någon var här senast så har det varit jobb,jobb och jobb.... Vi har även klarat av julafton! Flisan och Sickan var här och firade jul med oss och vi åt en massa julmat och och öppnade julklappar! Vi har varit på adventspromenader på klubben. Morfar har varit här hos oss medans matte och husse har varit på julbord med jobbet........ Är det inte himla konstigt, husse får gå med på julbordet fast att han inte jobbar på vårt jobb men vi som är där nästan jämnt fick inte följa med i år heller!! Fast vi hade det himla bra hemma med morfar :-)
Matte pratade om att vi skulle försöka vara lite lediga runt jul men hon måste ha menat en annan jul, nästa kanske......  :-( Vi får väl vara glada att vi fick vara lediga på julafton och nyårsafton!
Nyårsafton är ingen favorit dag för oss... Fattar inte varför tvåbeningarna envisas med att hålla på att skjuta en massa raketer och smällare. Jag tycker att det är jobbigt när det smäller och Mimas gillar inte raketerna. Jaspisen bryr sig inte alls.... men han är ju som han är också...:-)
Vi åkte till Anita och Ari och firade nyår där med dem och Håkan, Pernilla, Becca och "Jempa". Mimas tillbringade som vanligt hela kvällen nere i Anita och Aris sovrum liggande i deras säng och tittade på tv och lyssnade på musik........ halv tolv gick matte, Jaspis och jag också dit ner också skålade in det nya året med champagne... ja matte då...Jaspisen hade fullt upp att äta tuggben.
Dagen efter så tog vi med oss husse och matte på årets första promenad!
Här är jag i början på promenaden. Mycket snö hade det kommit även i Vika...

Mimas på väg genom snön!

Lillebror väntar på oss.

Här är vi på väg upp för backen in i skogen. Lillebror går först och banar väg...hi,hi

Det var inte lätt att se något i skogen!.....

Lillebror hade det inte mkt bättre han.....


Här hjälper husse Mimas med snön. Det blev många pauser där matte och husse plockade snö från oss....

När vi kom tillbaka hem till Anita och Ari så bar husse upp oss till badrummet så vi kunde duscha bort all snö. Han sa att vi vägde många fler kilon än vad vi gör i vanliga fall...... Snacka om att det var rena träningspasset att gå med all den snön.

Vi har tränat på så mkt vi har hunnit de här veckorna. Vi har tränat som vanligt för Lotta på måndagarna. Förra måndagen fick Jaspisen hela måndagen för sig själv!! Himla orättvist! Han fick göra hela klass 1 för Lotta och det gick tydligen bra för nu pratar de om att han kanske, kanske ska tävla i slutet av Februari... Det enda "lilla" problemet som matte uttrycker det är att få honom att sluta bita matte när han tycker han ska få godis, sluta hänga i hennes jackficka när han blir frustrerad för att godiset inte kommer och att han slutar hänga runt hennes ben i mellan momenten! Är matte korkad eller?? Hon kan väl inte tro att vår galna lillebror ska kunna tävla snart! Jag tycker då att det vore bättre om hon och jag tränade lite extra så att vi kan starta tvåan snart.... Mimas vill ju också starta snart igen nu när matte och han har tränat för fullt på de momenten som inte fungerade i höstas på tävling. ja, ja vi får väl se vad som händer :-)

Nu måste vi sluta, matte ska plocka in grejer i  nya garderoberna.... Hon fick något ryck igen matte och satte husse på att göra om hallen eftersom han ändå var ledig i jul..... Så nu har jag och brorsorna bla. fått en egen garderob i hallen där bara våra saker ska vara. :-)  Hallen är nästan klar så nu pratar hon om att det är dags att göra om köket igen...... Hon är konstig matten....Antingen far hon omkring och ska göra en massa saker eller så gör hon abslolut ingenting, hm.... det finns tydligen inget mellan läge på henne!

Vet ni förresten vad den bästa julklappen var?? Vi fick en massa kanonbra julklappar men den bästa var nog mattes GPS!! hi,hi Så fort hon har kommit på hur den fungerar så borde vår restid förkortas radikalt det här året! :-)

// Atlas snöälskaren!

2 kommentarer:

  1. Ni är för söta med all snön i ansiktet :o) men jag vet ju tyvärr vad tunga ni blir att bära upp i badkaret, Bossman tar man ju inte i vanliga fall, och knappast med så mycket snö, det kan man glömma.....
    God fortsättning på det nya året, vi ser mycket fram emot Jaspis debut i lydnadsklasserna :o)

    Lidhultarna

    SvaraRadera
  2. ÄNTLIGEN!!! har det blivit en uppdatering så vi får läsa om era helger som varit.
    Underbara bilder och ni har väldigt mycket snö.... nu är väl matte glad :-).
    Det ska bli spännande när Jaspisen ska ut och tävla och med så duktiga bröder och matte så kommer det att gå sååååå bra.
    Ha det bra och sköt om er allihop.
    Kram från oss alla!!

    SvaraRadera