söndag 6 november 2011

Vi är tillbaka!!

Oj, vad länge sen det är som vi skrev något. Vi hade t.o.m. glömt bort lösenordet för att logga in......Matten lovar oss varje gång att hon ska skärpa sig och hjälpa oss oftare men tror ni hon håller det löftet? nä, det går bara längre och längre tid mellan gångerna :-(
Vad har då hänt de här två månaderna.... Inte så där jättemycket tycker jag. Vi jobbar, jobbar och jobbar.......
Vi har varit till brömsebro och hälsat på. Det var jag, Mimas, Jaspis och matte som åkte. Vi hade jättetrevligt och matte säger att vi ska åka dit oftare!
Vi träffade Rut som vi inte sett sedan hon var valp och så träffade vi hennes sambo Ville, en stor men schysst kille.Men en jobbig sak hände och det var att jag gick ner i ett dike och skar mig på något vasst! Aj, vad ont det gjorde och oj vad det kom blod! Några bilder tog matte med mobilen:
Åke, Rut och Ville. samt Lisa som tydligen tar kort på deras ryggar eller nåt.....;-)

Här är vi på väg hem efter promenaden. Matte säger att vi ser ut som ett hunddagis!

Här är vi igen efter att jag har skurit mig! Men här har matte inte sett det ännu!!

Jag kan berätta att det gick bra men jag hade skurit mig vid sporren och häromdagen ramlade klon av!! Men det är en ny klo på väg ut.

Förra helgen tog vi en utflykt till Grängesberg och hälsade på "mormor" Anette, mamma och syrrorna! Vi åkte upp redan på fredagen och sov kvar. Det är alltid lika roligt att komma "hem" igen. Ja, det är ju faktiskt vårt barndomshem. På lördagen så stack matte iväg med Jaspisen, syrrorna och Anette och vi fick inte följa med! Utan vi fick passa husse istället. Tydligen åkte de iväg och träffade en ny bonus lillebror, Samo. Matte sa att han var så söt. Hm... inte vet jag om jag tycker att småbröder är så söta..... de är mest jobbiga!
På lördagen åkte vi hem igen för matte och husse skulle iväg på middag, och vi fick stanna hemma! :-(

Men den senaste veckan har varit skoj. Mimas och lillebror åkte och tränade för Lotta i måndags och jag var hemma och mös med husse. Förut så tyckte jag att det var jobbigt när de lämnade mig hemma men nu har jag förstått att jag behöver inte träna lika mycket som de för jag kan redan en massa :-)
På torsdagen åkte vi och tränade agility med hela dvärgpinscher ligan: Flisan, Sessan, Wilda, Zandi, Kaiser och Zipfer. Oj vad roligt det var!! Mimas var lika stollig som vanligt och hoppade mest "upp och ner" och skällde fast matte säger att han är duktig.... Lillebror var duktig men lite ofokuserad, kan bero på att han råkade träffa Flisan på plan som löpte........ Jag är en guldklimp säger matte :-) Det gick kanonbra på plan fast vi inte tränat sedan i början av augusti om vi minns rätt. Vi har lite problem med slalomet och de där fåniga kontaktfälten som jag hoppar över ibland annars var det kanon!
På fredagen gick vi tidigare från jobbet!!! Klockan var bara två när vi lämnade kontoret. Jag tänkte rita ett kors i taket men tyvärr nådde jag inte upp! Vi tog en timmes promenad i skogen, efter det fick mate ett ryck och städade Holger och sedan körde vi lydnadsträning på fotbollsplanen. Jag körde lite fot, enligt matte tappar jag ut rumpan ibland annars var det bra. Vaddå?! jag borde väl känna om jag tappar rumpan?? och det gjorde jag inte! Sedan körde vi rutan, gick kanon! och så körde vi lite fjärr men på nära avstånd och matte sa att det var den bästa fjärr jag gjort :-).
Jaspis körde lite apport, inkallning med ställande, fjärr och rutan. Apporten var "sådär" han leker lite med den ibland....... Inkallningen med ställande kanon! Fjärren ok, ibland hoppar han med hela rumpan... Rutan kanon!
Mimas körde apporten, rutan, inkallning med ställande och vittringen. Förutom att han skäller i apporten så gick den jättebra! Rutan ok. Inkallning med ställande Kanon! Och så har han börjat med vittringen och det går också jättebra! Matte var hur glad som helst och sa att det var den bästa träningen vi haft på länge!!
På kvällen så fick sig Mimas ett bad... Lillebror badade tidigare i veckan så jag misstänkte att det snart var min tur också.
På lördagen så åkte vi till agilityplan igen!! Nu gick Jaspisen jättebra! Däcket som har varit lite struligt för honom funkade jättebra och han tog alla 12 pinnarna i slalomet med lite hjälp av matte. Mimas är lika gapig som vanligt men ändå så gick det jättebra för honom. Jag tyckte det var kanonkul och nu la vi lite extra tid på kontakfälten och de funkade bra! :-)
På kvällen så fick jag det där badet jag misstänkte var på väg....

I morse blev det lite pälsvård och sedan ville husse följa med på en promenad, vi har fortfarande ingen kamera men matte fotade lite med mobilen det är väldigt suddigt men tittar man noga så ser man nog att det är vi:

Här är vi alla rena och borstade innan promenaden :-)


Mimas i slutet av promenaden, lite mindre ren.......

Ja, just det, jag höll på att glömma att berätta att en dag så åkte vi iväg på höstmarknad till Säbyholms naturbruksgymnasium. Det var jag och brorsorna, matte, Håkan, Pernilla och Klas. Becca går ju i skola där och det var så roligt att träffa henne igen! Och där träffade vi även brorsan Calle som vi inte sett på jättelänge!! Calle blev lika glad att se oss som vi var att se honom! :-)

Calle som blev jätteglad över att träffa Håkan! Bakom syns hans matte Elin och hans "mormor" Agneta.

Penilla, Håkan och Calle


Världens bästa Calle!

Nu måste vi sluta. Matte säger att hon måste in på jobbdatorn och göra lite nytta.... Ja, det är hennes problem, bara vi slipper jobba!

/ atlas, guldklimpen.


3 kommentarer:

 1. Så roligt att höra från er igen. Det var lite taskigt att du inte fick följa med och träffa lille Samo. Han är inte så jobbig utan ganska snäll faktiskt. Han är jätteglad att ni vill vara hans bonusbröder.
  Jag tycker det är fina bilder. Inte alls suddiga.
  Ni är så duktiga på tränings- och tävlingsbanorna. Det är roligt att läsa om era träningar. Nästa gång ni kommer till Gränges hoppas jag vi får träffa dig också.
  Hälsa husse och matte och brorsorna.

  SvaraRadera
 2. Dom där före och efterbilderna går inte av för hackor, vet hur det är, jobbet känns verkligen ogjort....
  Jag längtar efter snö och kallt nu.

  Kram från lidhultsgänget

  SvaraRadera
 3. Bättre sent än aldrig...men det var allt på tiden att det blev något skrivet så vi får höra om alla era äventyr.
  Massor med fina bilder.... ni är så fina det spelar ingen roll om ni är nybadade och nyborstade eller leriga ni är alltid lika fina.
  Det var så roligt att ni kom och hälsade på oss det får ni göra om snart igen.
  Skoj att träffa Calle och han är verkligen världens bästa Calle <3<3.
  Du kiga som alltid med att träna... jag är imponerad över att ni hinner med allt.
  Massor med kramar från oss alla!!!

  SvaraRadera