söndag 13 november 2011

En superkul helg!

Helt otroligt, det har bara gått en vecka sen senaste uppdateringen men matte hjälper ändå till att skriva :-)..
Vilken härlig helg vi har haft! I fredags åkte vi upp till Grängesberg,det är nog det roligaste stället vi vet!
Det är alltid så roligt att träffa mamma, syrrorna, Anette och Ralf.
Att vi åkte upp den här helgen berodde på att det skulle vara agilitytävling i Smedjebacke på Lördagen. Förutom den inofficiella tävlingen på Lida i augusti så har vi inte tävlat en enda gång i år så matte tyckte att en tävling ska vi väl hinna med ;-)
Så på Lördagsmorgonen ringde klockan 5,30. Det blev en promenad med pannlampa, ja matte får alltså ha den, jag använder då inte det! sedan var det bara att ge sig iväg. Jaspisen fick stanna kvar men Mimas åkte med för matte hade anmält honom till hoppklassen. Han har faktiskt gått riktigt bra på de senaste träningarna!
Vi installerade oss i den fina inomhushallen i Smedjebacken och väntade på att agilityklassen skulle starta. 73 ekipage var anmälda men 62 kom till start. Vi hade startnummer 45 men allt var så bra organiserat så det var inga långa väntetider alls. Det gick riktigt bra! Inga missar på kontaktfälten, slalomet gick jättebra och matte kom ihåg banan! men så mitt i alltihop så tappade hon bort sig och stannade och såg inte mig!! jag var precis bakom henne.... men vi kom igång igen men hade så klart tappat en massa tid! Vi fick 0 fel på hinder men 0,52 sekunder i tidsfel!! Det gav oss en 6:e plats och jag fick rosett och tuggben :-) Vi är så glada för placeringen men också lite sura på matte.... hade vi inte fått tidsfelet så hade vi fått en pinne.....
Sedan dök pinschertjejerna Flisan, Sessan, Wilda och Zandie upp med sina mattar Tessan och Jessica det är alltid så skoj att träffa dem. Flisan gjorde en kanonrunda i smallklassen och plockade hem en pinne! Grattis!! Wilda och Zandie startade inomhus för första gången ( ja det var t.o.m första tävlinge för en av dem om jag minns rätt!) De diskade sig men skötte sig jättebra.
Medans vi väntade på hoppklassen så kom Anette till hallen för att titta på oss :-) Oj, så glada vi blev.
Så var det dags för hoppklassen med 52 ekipage till start. Jag startade som nr 24. även här kändes det jättebra tills vi kom till vårt stora problem slalomet.. där blev det problem och vi fick 5 fel. Resten av banan gick bra men pga slalomet så drog vi även på oss tidsfel så det slutade med 8,45 fel. Det gav oss ändå 13 plats då endast 4 ekipage nollade!
Mimas skulle starta som nr 46. Matte jobbade bara på att hålla honom lugn innan start och hon tyckte att det kändes riktigt bra. Men så när de står och väntar på att gå in på banan så nollade ekipaget innan dem och publiken applåderar och visslar och Mimas blir helt "galen" och hoppar bara upp och ner och skäller som en tok...... Han är lite tokig min bror... Men de var tvungna att gå in till start ändå. Mimas hoppar första hindret bra men vid andra hindret är han så uppe i varv att han inte ens ser bommen utan springer under!! Hm... det är så man får skämmas! 5 ggr försöker matte få honom att hoppa men han springer bara under och skäller och viftar på svansen! Matte försöker med nästa hinder men han gör bara likadant så då kliver de av plan. Jag tror att jag måste ta ett snack med honom om han ska följa med fler gånger......
Vi stannde tyvärr inte kvar och såg flickorna utan åkte när vi var klara. Det blev många timmar ändå och vi var lite trötta. Så vi åkte "hem" till grängesberg igen och där blev det god mat och dricka på kvällen och ända in på natten....
I morse blev det promenad och bus med tjejerna innan vi åkte och hämtade fisk åt husse och för att så småningom rulla hemåt Haninge.
Och i morgon blir det jobb igen.....
/ Atlas guldklimpen!

3 kommentarer:

 1. Vilken rolig helg vi har haft när vi fått umgås med er alla, då kan det inte annat än bli en TOPPEN helg... Tack för besöket!!!
  Grattis till er ni är så duktiga och Mimas han är en riktig glädjespridare <3<3... nästa gång så hoppar han säkert över hindren.
  Ha det bra... KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Grattis Atlas! Du är så duktig! Och Mimas är väl bara för söt :) Nästa gång hoppar han nog. Jag vill också tävla men matte tycker vi ska träna mera först. Synd att hon är så lat bara!
  Ha det bra! Kram från halvsyrran Ammi

  SvaraRadera
 3. Vad duktiga ni är!Grattis Atlas! Och Mimas kryp under om du tycker det är kul det behövs en pajas i alla sammanhang.
  Ha det bra.
  Onyx genom matte.

  SvaraRadera