lördag 27 augusti 2011

Världens bästa Jaspis!!!

Ja det är jag så klart! Var det någon som hade trott något annat??
Fast sista tiden har jag fått höra av matte flera gånger, jag ska alldeles straxt berätta varför :-)
Det var länge sen vi fick hjälp att skriva här ;-( Men det betyder inte att vi inte har gjort något...
Efter att Atlas hade varit på Annika Aller kurs så kom då den hemska måndagen för Mimas som det har pratats om tidigare. Han blev kastrerad!! Vet inte riktigt vad det innebär men något hemskt är det tydligen.
Matte har tänkt över det här länge och till sist blev det verklighet och enligt matte så är det för Mimas skull....
Ja, ni som känner oss vet ju hur han har varit :-) Tydligen ska en kastrering inte vara något krångligt att genomföra men Mimas måste ha haft en väldig otur eller så kastrerade de honom med en brödkniv har matte sagt!! Han har ätit en massa smärtstillande för att inte ha ont och han har blödit en massa och i två veckor har han fått ha tratt!!! Fruktansvärt, jag och Atlas har hållt oss undan...Himla jobbigt har det varit. Första dygnen sov nog ingen i huset.
På fredagen så åkte vi till Lida för att vara med på Beardisklubbens 40 års jubileum. Atlas var med och tävlade i agility :-) Agilityklassen genomförde de med 15 fel, 5 fel i slalomen där matte antagligen trängde honom :-( och så råkade han hoppa två kontaktfält! Tänk om matte någon gång kunde sköta sig på agilityplan!! I hoppklassen så diskade matte ut dom! Hon hade gått banan på ett sätt och när de sen startade så ändrade hon sig! hur korkat är inte det? Så självklart så tappade hon bort sig...Stackar Atlas, han jobbar och sliter och gör allt rätt och matte bara förstör för honom!! De lyckades ändå bli 5:a totalt i tävlingen.

Atlas i slalomet.

Rätt som det var så dök min pappa Teddy och "farmor" upp på Lida tillsammans med Phille, Keno och Rebus :-)
Det visade sig att de skulle bo hos oss över helgen. Atlas åkte till morfar på kvällen så att det skulle vara lite lugnare sa matte och vi delade av huset med kompost galler så att Mimas skulle få vara ifred och det gick jättebra. Själv var jag överallt där det passade mig :-)
På kvällen så blev det grillning, smaskens!
Phille tog bästa platsen!

På lördagen så var det utställning hela dagen och vi var där och tittade på alla snyggingar :-) Och på kvällen var det middag, men tror ni att vi fick vara med då? Nä, matte, husse och "farmor" var där och åt och hade trevligt men vi andra fick inte vara med :-(
Sedan blev det söndag och det var dags för lydnaden där jag skulle vara med i klass 1. Dagen började med Elit och det ösregnade!!! Sedan blev det åska och blixtar!! De var tvungna att avbryta tävlingen ett tag för att det regnade så mycket :-( Alla stod under det stora "partytältet" för att slippa regnet. Matte hade tagit med vår canvaskoja så jag kunde ligga i den och vänta. Men jag var inte alls i form för att tävla utan jag var riktigt trött efter veckan som varit och med tanke på vilket skitväder det var så ville matte stryka oss. Men "farmor" ville absolut se mig tävla nu när han hade åkt så långt.
Så till slut värmde matte och jag upp lite men jag ville inte lägga mig eller sätta mig i blötan, det kunde hon göra själv tyckte jag!
Så var det dags för att tävla. Med matte i gummistövlar så plaskade vi in på plan. Och eftersom jag har lite tävlingsinstinkt så bet jag ihop och jobbade!:
Platsliggande: 10    Det gällde att låtsas att jag låg i solen och inte på en genomblöt gräsmatta....
Tandvisning:  10
Linförighet:    8,5 Ngt långsam språngmarsch Matte vågade inte springa för hon trodde att jag skulle komma efter då...
Läggande     8    Ngt långsamt  Vet ni hur blött det var!!!
Inkallande    9    Ngt långsamt
Ställande      8    DK              Mattes fel, hon litade inte på mig utan tittade ner att jag stod!
Apportering 10                      -)
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 8 Ngt. b.... ...........   Vi ser inte vad det står!


Linförigheten.

Oj, oj oj, vad trött jag var!! Men matte var så glad och sa att jag är världens bästa Jaspis!!! Och det är klart jag är :-)   179 p blev det och med det kom vi tvåa i klassen efter vår träningskompis Maya och jag blev bästa Beardisen under dagen och tog hem titeln: 2011 Års Lydnadsmästare för Bearded Collie!!!!!!
Fatta hur mallig matte var! Det blev vandringspris och rosetter att ta med hem :-) När vi skulle åka hem så fick matte lyfta in mig i bilen för jag orkade bara inte hoppa in och när vi kom hem så fick hon lyfta ur mig också :-) Sedan sov jag resten av kvällen i soffan!!!
Men matte är riktigt glad över att "farmor" ville se mig tävla annars hade hon nog strykit oss......
Bilderna har vi fått från farmor. Vår kamera dog i regnet på Lida så framöver blir det ont om bilder ett tag.
Helgen efter så åkte vi till Grängesberg och hälsade på några dagar! Så skoj! Vi gick långa promenader, busade, badade och på kvällarna grillade vi och tvåbeningarna satt uppe länge och pratade och skrattade. Mormor tog bort stygnen på Mimas också så han slapp sin tratt. Skönt för honom! Nu mår han riktigt bra och han har tom börjat leka! Han som aldrig har varit intresserad av det förut! Förut skulle han bara leka "polis".....
"Morfar" Ralf och vi på promenad.


Jag i badet!

En kväll följde jag och matte med "mormor" och Safir när de skulle valla får! Där träffade vi även brorsorna ludde och Bangsi :-). Det var så kul att se dem alla valla. Nu kände matte att vi också borde komma igång igen, det är bara det där med tiden......


Den obligatoriska gruppbilden när vi träffas :-)
Ludde, Bangsi, jag och Safir.

På onsdagskvällen åkte vi hem men vi hade inte alls lust med det! Men matte skulle såklart hem och jobba och hon sa att Anette och Ralf kanske inte ville ha 5 st haningebor som flyttar in och vägrar åka hem :-)

Den här veckan har vi kommit igång och tränat! I måndags var det Lotta träning, jag jobbade med tvåans moment (även om jag ska starta en gång till i klass 1) Apporteringen, rutan, inkallning med ställande och fjärren jobbade vi med. Mimas fick köra lite fot, läggande under gång och inkallning med ställande.
Atlas fick vara hemma med husse. Men det är inte så synd om honom för i onsdags fick han åka och träna matte i handling! De har börjat på en agility handlingskurs på onsdagarna för att se om det går att lära matte någonting. Efter kursen så körde jag och Mimas lite lydnad. Gick riktigt bra! I torsdags så var vi iväg och tränade lite agility och oj vad bra det kändes!
I dag har vi också varit iväg och tränat lite lydnad på klubben, rutan, fotgående, ställande och fjärren blev det idag :-) Atlas fick göra rutan, fotgående och fjärren. Hm... undrar varför när matte säger att han inte ska tävla lydnad utan han ska få hålla på med agility och rallylydnad. Jag skulle inte lita på matte om jag vore Atlas utan rätt som det är så kanske hon får för sig att anmäla honom till ett lydnadsprov!
Mimas körde rutan, ställande under gång, apporten och fjärren! Riktig bra blev det för alla tre!
Sedan när vi åkte hem så sa matte att vi skulle få vara själva ett tag för hon skulle ut och åka hoj med sin kompis Annelie. Men oj vad hon misstog sig! :-) Husse hade åkt iväg med nycklarna till "hoj garaget" så matte kommer inte åt Frazze! Ni anar inte vad arg hon blev, jag kan inte ens skriva vilka ord hon vräkte ur sig! för att inte tala om vilken utskällning husse fick i telefon när hon fick tag i honom......Oj, oj, oj tur att husse är många mil härifrån så när han kommer hem i kväll har hon kanske lugnat sig.... Fast jag och brorsorna blev glada, fast det vågar vi inte visa så matte ser.....Men nu slapp vi vara ensamma hemma :-)
Nu ska jag gå och se om matte har lugnat ner sig och se vad vi kan hitta på!

Morsning! / världens bästa Jaspis!

4 kommentarer:

  1. Klart att du är världens bästa Jaspis och Atlas och Mimas är världens bästa Atlas och Mimas.
    Ni är så duktiga och att få en sån titel som 2011 års lydnadsmästare det är inte illa.
    Det var så roligt när ni kom hit till oss och vi hoppas på att ni snart kommer igen.
    Roligt att sitta och prata och skratta ändra till mitt i natten :-).
    Oj oj oj .. hoppas att matte lugnat ser sig nu.
    Ha det bra... kram från oss alla!!

    SvaraRadera
  2. Äntligen en uppdatering, det var verkligen på tiden, och att det är klart att världens bästa Jaspis såg till att det blev gjort ;o))

    Man kan ju grattulera er hur många gånger som helst, så roligt att se er tävla, och ni är så duktiga.

    Kramar från lidhultsgänget

    SvaraRadera
  3. Så duktig du är brorsan. Ja, din matte är också duktig. Det var så roligt att jag fick träffa dig när vi vallade får.
    Jättegrattis till alla dina framgångar.
    Puss från brorsan Ludde.

    SvaraRadera
  4. Världens bästa Jaspis åter igen, inte bara årets lydnadsbeardis utan nu även Lp 1 med toppenfina poäng - vi är så stolta här i Tullinge! :D

    Vi hoppas att Mimas mår bättre nu efter att råkat ut för en sån tafflig veterinär.

    Kram Kristin, Tilda & Moira

    SvaraRadera